keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Kuvauksessa ja tottiksissa

Viikko sitten (?) lauantaina oltiin "pelastettavina" raunioilla hälyryhmän koirakoille järjestetyssä harjoituksessa. Hiihtomaja tms. oli olevinaan räjähtänyt ja koirakot saivat alueen tarkastettavaksi. Arto oli raunioiden alla kaivoputkessa. Kaksi tuntia siellä sai istuskella, koska ryhmänjohtaja tarkastutti raunion usealla eri koiralla, jotta sai koirien merkkauksista mahdollisimman kattavan kuvan, missä pelastettava on, koira kun ei päässyt perille asti ilmaisemaan. Ja sitten vasta laittoi yhden koiran menemään maan alle (koira laskettiin kaivosta) katsastamaan. Onhan se totta, että oikeassakaan tilanteessa ei voi noin vain keskittää raivausta mutu-tuntumalla johonkin kohtaan, koska silloin siihen käytettävä aika on pois muusta toiminnasta. Tiia puolestaan oli suljetussa maakellarissa raunion viereisessä metsässä. Tiiakin sai ootella piilossa kaksi tuntia, sillä ryhmänjohto ei laittanut koirakoita ollenkaan sille alueelle alkuun, koska pääpaikka oli tottakai raunio. Kun yksi koirakko sitten laitettiin sille alueelle hommiin, niin Tiia löytyi heti. Onneksi pakkasta oli vain noin 5 astetta ja piilossa oli mukana peitot ja alustat. Viihdettä toi kännykät ja vatsalihasreeni :D

Viime keskiviikkona oli Sinnan kuvaus. Painoa oli tullut 200 g lisää, eli nyt oli 18,7 kg. Vielä vähän lisää tarvittais. Lääkärin vetkutellessa lonkkia kuulemma toinen oli jäykempi, lihasjumia? Lonkat lähti kuitenkin A:na, hyvin pilkuntarkka voisi saada niistä kuulemma B:t, jos kattoo, että ne ois karvan verran löysät. Kyynärät nollat :)  Lonkkakuvista katsoen selässä toiseksi alimmassa välissä näytti niinkuin olisi ollut mahdollisesti tulehdusta, mutta sivusta otetuissa selkäkuvissa ei näkynyt mitään samassa kohdassa. Selkäkuvia ei lähetetty kennelliittoon, mutta lääkärin mukaan ei ongelmia selässä. Vasemmassa olassa näkyi yhdessä kohti pientä eroosiota nivelessä :( Ei kuulemma pitäisi johtua mistään tapaturmasta, vaan luultavasti kalkkia on ollut siinä kohti liian vähän kasvuvaiheessa.. Ei välttämättä tule oirehtimaan, kun Sinna on niin kevyt koira.

Viime torstaina tottiskentällä, pikareenit, oli vaan yksi reenaaja meiän lisäks. Kenttä ei ollut aurattu ja tie liukas, joten tehtiin pikku"tiellä". Seuraamista (hyvä), kahden hengen henkilöryhmää (vähän kontakti rakoili), jäävät (hyvät) ja noutoa. Ennen noutoa lyhyt paikkis, mistä vapautuksen jälkeen Sinna juoksi ja hyppäs ilosena vieressä olevaan omaan autoon :D Nää reenit oli tässä vaii? Noudoista eka suora palkka eteenistumisesta, tokassa vähän pitoa ja Tiia nypläs kapulaa välissä. Hyvin meni! 

Tottistelut tänään maneesilla. Pallopalkalla, näpit ois jäätynyt nameilla. Sinnallakin oli koko ajan takki päällä. Tiia+Inna ei lähteneet ollenkaan, kun ei Inna -20 asteessa pärjäis. Seuraamista, hyvin meni myös henkilöryhmä, jotain jääviä. Sitten muut reeniläiset teki häiriöö eka perusasennossa ja sitten seuraamisessa, taputuksia tms, osa häiriöistä oli jo liian pahoja, rupes vilkuilemaan. Jossain välissä myös luoksaria, yksi loppuasennolla eteen ja toinen vauhdista palkka, hyvä!! Loppuun ilmoittautuminen "tuomarille", eka Sinna meni moikkaa, toka hyvä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti