lauantai 6. lokakuuta 2012

Tokokokeilussa

Torstaina peltojälellä, noin 300 askelta, vaihtelevasti namia, kolme esinettä. Pimmee kerkes jo tulla. Vauhti oli sopiva, välillä jälestä koiran leveyden verran jälen sivussa? Esineilmaisut vasta kun Arto meni koputtaa esinettä. Mutta eipähän tuota oo jälellä ja varsinkaan peltojälellä tullut käytyä pitkääään aikaaaan, joten siihen nähen ihan hjuva.

Tänään Joensuussa tokokokeessa, tuomarina Piritta Pärssinen.

Luoksepäästävyys 10: istua tökötti kiltisti paikallaan.
Paikalla makaaminen 7: meni hienosti nopsaan maahan, alkuun oli rauhallinen, sitten läheiseltä omakotialueelta alkoi kuulua jotain pientä pauketta, niin sille piti pari kertaa kyynärät ilmassa haukahtaa ja sen jälkeen oli selvästi rauhattomampi (nuo samat äänet häirihti Sinnaa koko kokeen ajan, aina liikkeen jälkeen ois halunnut lähtee katsastaa, mitä siellä tapahtuu). Kivasti perusasentoon.
Seuraaminen kytkettynä 8,5: hyvää ja huonoa, istuminen hidas ja vino, käännökset mätti, muuten ihan hyvää Sinnaa. Tiia sai kommenttia, että käännökset liian terävät.
Seuraaminen taluttimetta 8: Aika samanlaista menoa kuin hihnassa. Käännökset jälleen huonoimmat, ainakin täykkäri.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8,5: huono liikkeelle lähtö ja perusasentoon tarvihti lopuks kaks käskyä. Muutoin kiva maahanmeno.
Seisominen seuraamisen yhteydessä 8: liikkeelle lähtö jälleen huono ja kun Tiia oli palaamassa koirulin luo, oli Sinna lähössä omakotialueelle tarkastamaan kuuluvat äänet ja kääntyi sinne päin. Tuli kuitenkin käskystä sivulle. Hyvä seisominen, ottaen huomioon, että reenattu ko. liikettä on muistaakseen kaksi viikkoa?
Luoksetulo 7,5: pööh, oma vika (niin kuin kai kaikki muukin sähläys ;P). Istumaan jätön käskyn sävy oli liian käskevä, niin Sinna lävähti maahan ja tokalla käskyllä istumaan. Muuta vikaa en ite huomannut videoltakaan enkä muista tuomarin kommentteja. En ymmärrä tokosta, mutta miusta tässä oli ehkä vähän liian tiukka pisteiden anto?
Estehyppy 0: Sinnasta este oli E-PÄI-LYT-TÄVÄ, ja se oli tarkastettava joka puolelta ensin. Harmi vaan, että se teki tuon tarkastuksen hyppy-käskyllä. Joo, onhan tuo tokoeste vähän erilainen kuin meiän oma lankku-penkki-viritelmä.
Kokonaisvaikutelma 9: piste lähti siitä, että Tiia piti liikkeiden väliset siirtymät pannasta kiinni, kuulemma vapaana tai hihnassa parempi. En tajunnut moista, ois pitänyt pistää hihnaan, niin ei ois tarvinnut säätää, koska halu omakotitalojen pihaan oli jonkinmoinen..
144,5 ALO2Joka liikkeessä oli turhaa sähläystä. Mutta ihan tyytyväinen Sinnan motivaatioon, joka kuitenkin säily koko kokeen ajan ihan kivan energisenä.


7 kommenttia:

 1. Paljonkos loppupisteet oli? En jaksa laskea.. :D

  VastaaPoista
 2. aa, hups, unohtu.. ;).. lisään tekstiin..

  VastaaPoista
 3. Luoksetulossa perusasentoon siirtyminen oli varmaan "liian innokas". :) Mutta tosi hienosti meni kyllä vireen osalta, koira oli koko kokeen ajan ihan mukana hommissa.

  VastaaPoista
 4. ^ joo, samaa mieltä Katan kanssa tuosta, että mukavan innokasta on tuo Sinnan tekeminen. Onnea tokouran korkkauksesta, eihän se ollenkaan huonosti alkanut. Nyt vaan uutta ilmoa vetämään. :)

  VastaaPoista
 5. Kauheet noi sun käännökset oikeesti, eihän sillä oo mitään saumaa keritä mukaan!! :D Se näyttää väkisin hitaalta kun sä oot niin pirun nopea. Tollanen pk-tyyli sopii supersähäköille koirille, mutta en usko että pk holskut on sellasia, ei ainakaan Sieni eikä ees mun mudi, joka muuten on paljon ketterämpi.

  Luoksetulossa tuplakäsky on heti -2 ja puolikkaan se otti varmaan tosta lopun pompusta. Sanoit siis ensin "odota" ja Sinna meni maahan? Sitten sanoit "istu", ja sanoitko vielä uudestaan "odota" ku jätit sen? Tossahan tuli jo kaksi ylimääräistä käskyä ja se olis oikeesti ollut nolla - teillä oli armollinen tuomari ;) Toko ON nipotusta!

  Ja sitten sä oot ihan HIRVEÄN lähellä hyppyä! Miksi? Luulen että ihan se epäilyttää koiraa kanssa. Kyllä hyppyyn kuuluu saada vähän vauhtia.

  Uutta matoa koukkuun vaan :)

  VastaaPoista
 6. Kivastihhan teillä on mennyt!! innokas sinna! Harmi tuo hyppy. muuten olis varmaan ykkönen tullut...

  VastaaPoista
 7. Laura, käännökset, kyllä se kotona osaa.. Sinna on oikeesti ihan nopee koira, silloin kun vietti ja keskittyminen on kohillaan..

  Meillä ei oo olemassa odota-käskyä, istu on istu ja maahan on maahan niin kauan kuin toisin sanotaan ;) Eli luoksetulon alussa sanoin istu, mutta liian jämäkästi, niin Sinna meni maahan ja siitä sanoin uudelleen istu, niin Sinna nousi istumaan ja mitään muuta en sanonut. Juu ja videolta tajuttiin sit itekkin, mikä muu tuossa luoksetulossa mätti eli perusasentoon hyppääminen ja oli se p.a. vielä vinokin :P Mutta tuota hyppäämistä ei oo tarkotus karsia Sinnalta, mie ihan tykkään siitä ;D Ja varsinkin koska se tekee sitä vaan silloin kun vire on kohillaan.

  Juu, itekin katoin videolta, että miten ihmeen lähellä mie oonkaan estettä. Paitsi että ei se realityssä näyttänyt että ihan niin lähellä olin :P

  Viivi, niih.. Kasin kun ois hypystä saanut, niin ykkönen ois tullut (miun matikalla :D)

  VastaaPoista