sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

186

Tänään pitkästä aikaa tokokokeessa Joensuussa (ihan vieras kenttä oli kuitenkin). Tuomarina Anne Nokelainen, alokasluokassa 14 koiraa.

Sinna kolmannessa paikkamakuuryhmässä kolmen muun koiran kanssa. Vähän Sinnalla oli silmäpeliä viereisen borderin kanssa ja takamuksen nostosta lähti 1 piste. Mutta kyllä oli voittajafiilis 9 pisteen paikkiksen jälkeen kun kaksi viime kertaa on tullut nollattua ko. liike :D Kiitos vaan reenikavereille, jotka viime talven aikana tekivät häiriötä palloilla, huudoilla ynnä muilla heilumisilla!

Sinna oli koko päivän koirista neljänneksi viimeinen. Sinnalle autossa odottelua oli kertynyt jo alle sellaiset vajaa kolme tuntia (päässyt käymään kerran pissillä ja pienet virittelyt ennen kehään menoa, sivulle tulosta palkkauksia ja haukutuksia). Kun mentiin kehään, niin liikkuri sanoi, että tuomari ei ole vielä valmis ja kerkeät viritellä vielä koiraa, niin Sinna viritteli itse itseään ja tarjosi haukkua ;) Ei onneksi jänskättänyt, koska tietää, että Sinna kyllä hiljenee sivu-käskystä. Seuraamiset ok, edistäähän se. Jäävät myös kivasti. Luoksetulo ei mitenkään nopeinta Sinnaa ja melkonen pusupomppu sivulle. Hypylle siirryttäessä piti karjasta tänne, ettei vaan mee hyppää ennen aikojaan. Hellepäivän väsyttämä koira, mutta kuitenkin jaksoi tehdä, joten ei voi kuin olla tyytyväinen.

Luoksepäästävyys 10
Paikkamakuu 9
Seuraaminen kytkettynä 9,5
Seuraaminen vapaana 9
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9,5
Luoksetulo 9
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9,5
Estehyppy 10
Kokonaisvaikutus 9

186 pistettä, 1 tulos, sijoitus 1/14, kunniapalkintoTuomari tuntui olevan kaikille melko tiukan oloinen pisteiden annossa, mutta oikein mukava!

Nyt ois sitten tarkoitus siirtyä treenaamaan avo-luokkaa varten. Lisää varmuutta paikkikseen. Noudon loppuasentoon varmuutta. Luoksetulon stoppi ja kaukot pitäis onnistua tosi pienellä vaivalla ja luulisin että hyppy avo-tyyliin luonnistuis kanssa aika helposti.

9 kommenttia:

 1. Wau!! Aivan upean näköistä menoa Sinnalta!! Ei heti uskoisi, että pitkis voikaan tehdä noin hienosti ja ennen kaikkea täynnä intoa! Tiian itsevarmuus myös kantaa koiraa hienosti koko kokeen ajan ja mitä minä sanoinkaan, että kun saatte paikkamakuun toimimaan, tuloksia syntyy!

  Onnea kovasti ja tsemiä avoon!

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtava suoritus! Häntä heiluen ja korvat pystyssä, kyllä ootte pisteenne ansainneet!!

  VastaaPoista
 3. Hienoa!! Onnittelut! :)Ja miten hienolla asenteella Sinna onkaan mukana hommissa! :)

  VastaaPoista
 4. Suuret onnittelut kasvattajalta, hienoa työtä ns puhtaan pitkäkarvan kanssa. Ei ole helpoin rotu menestymiseen mutta ei huonokaan ;-)

  VastaaPoista
 5. Kiitos onnitteluista! Luotto koiraan oli kova (paitsi paikkamakuun, jonka aikana sydän pamppaili rentoutumisyrityksistä huolimatta tuhatta ja sataa). Tekeminen oli kivaa itsestäkin, vähän kuin reeneissä olisi :D

  VastaaPoista
 6. Wauuu!! Hienot pisteet kyllä ja vieläpä Nokelaiselta ;D

  VastaaPoista
 7. Vautsi! Mahtihomma! Oikein isot onnittelut!

  VastaaPoista