lauantai 24. marraskuuta 2012

Ei se vaan pysy..Tänään tokokokeessa Pieksämäellä... Mutta sitä ennen viikon kuulumisia.

Viikko sitten to tottiksessa: seuraamista, jäävät ja nouto. Seuraaminen ja jäävät hyvää tekemistä, mutta nouto ihan huippu!!

Inna "hiippaillut" salaa Ruun luokse

Sinna paistattelee salamavalossa


Reme ja Sinna kävi tiistaina rokotuksilla + Remeltä anaalirauhasten tyhjennys. Lisäksi molemmille ruokasäkit (Remelle lääkäristä ja Sinnalle Okun eläinkaupasta) + Sinna sai valita synttäriherkkunsa ja lelunsa eläinkaupasta. Eläinkaupasta lähdettäessä Sinna veti Tiian selälleen kumoon alamäessä, jossa oli kasoittain hiekotushiekkaa.. Sinna ja Reme ei kumpikaan välittäneet rokotuksesta mitään, vaikka eläinlääkäri sano, että mahtaa Sinnaan tuntua, kun ei ole rasvaa välissä. Sinna siis painoi 18,5 kg, lähempänä 20 ois parempi. Kyllähän se nykyään lenkkeilee aika paljon, kun Innan nukutuslenkkejä on se 2-3 päivässä. Ennen Sinna kävi ehkä yhden lenkin päivässä + pissitykset. Niin ja kun hakureenit on jäänyt niin vähiin, niin ei tuu ruokaa sieltäkään ja tottiksessakin on lähes kokonaan siirrytty leluun. Reme oli kuulemma saanut lihasta, painoi 4,4 kg, oli muistaakseen välillä lähempänä viisi kiloa. Meiän pikku ulkona seikkailija <3 Varattiin Sinnalle aika lonkka-kyynär-selkä-kuvaukseen 12.12.12. klo 12.

Reme ei varsinaisesti tykkää Innasta, mutta aamupuuro ois maistunut kissullekin..


Keskiviikkona Sinna täytti 3 vee <3 Juhlaruuaksi Innan puuron jämät, rahkaa, jotain lihajämiä ja raksuja.


<3

Keskiviikkona tokossa. Seuraamisessa (hihnassa) oli vähän häiriöherkkää, hyppy hyvä. Välissä autoon, sitten vapaana seuraaminen (vähän vaisu) ja luoksetuloa (myös vaisuhko). Välissä autoon ja sitten ryhmäpaikkis, hyvä!

Torstaina tottiksessa. Seuraamista, tuntui, että pimeys vähän jänskätti Sinnaa, katseli ympärilleen siihen malliin. Liikkeestä seisominen hyvä. Luoksetulossa pari vinoa, viimeinen hyvä.

Perjantaina kotipihalla pikkutottista. Lyhyttä seuraamista, nopeita maahanmenoja ja seisomisia, luoksetulon loppuasentoa (eteenistumista), väliin paikkamakuu esteen virityksen ajaksi ja loppuun yksi hyppy. Ihan kivaa, mutta ei mikään hjuippuviilis.. Kerran lelun kanssa törmäsi aika jytäkästä Tiian reiteen, illalla urahti pari kertaa makuulle mennessään, mutta ei kuitenkaan kopeloidessa aristanut mitään paikkaa.. Jos edessä olisi seuraavana päivänä ollut joku vaativampi koe, vaikka haku tai viesti, niin ois pitänyt vähän tarkemmin miettiä, että onkohan se pipi, mutta toko nyt ei ole kovin paha, kun hyppykin on niin matala. Varuilta oli kuitenkin bäkkäri päällä autossa, vaikka oli lämmin keli.

Mutta siis kokeessa Pieksämäellä tänään, tuomarina alokkaassa Riikka Pulliainen. Paikalla oli NELJÄ holskua kisaamassa + kaksia turistia :O Ja hyvin meni kaikilla, paitsi Sinnalla :P No ei vaan.. Mutta ykköstulos sössittiin jälleen paikkamakuulla.

Luoksepäästävyys 10: Ei miusta kympin arvonen, nousi seisomaan ja vähän liikkui.

Paikalla makaaminen 0: Hyvin maahan, pysyi muutamaa sekuntia vaille täyden ajan (paitsi välillä vähän hytkyi kuin oisi jo lähöillään), mutta sitten vaan ampaisi pitkillä loikilla Tiian luokse :( Sinnan ryhmässä oli neljä koiraa, joista kaksi lähti jo aiemmin, mutta ei miusta Sinna niistä hirveesti välittänyt, se vaan oli muuten tosi levoton ja jännittynyt ja kuunteli tarkkaan kaikki maholliset äänet, mitä kuulu. Videolta puuttuu pätkä välistä, kun kameraan piti vaihtaa patterit.

Seuraaminen kytkettynä 8,5: Vasemmalle käännöksessä levisi ja pysähdyksessä oli hidas. Liikkuri (vai oliko se tuomari, ei muista) sano, että "näissä piireissä" (tarkotti toko vs. tottis) kannattaa pysähtyy hitaammin, niin koira kerkii paremmin mukaan.. Alku jäi pois videolta, kun Artolla oli Inna sylkyssä telkkuumassa. Videolla muutenkin kuva vähän heiluu, kun Inna sylissä ;)

Seuraaminen taluttimetta 9,5: Ennen täykkäriä aivasteli ja kontakti katkeili sen ajaksi, muuten tais olla hyvä. En tiiä, mistä varsinaisesti tuo puoli pistettä lähti.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10: Ei ihan kympin arvonen suoritus valmistelevan seuraamisen osalta. Levisi ja kontakti katkesi juuri, kun ois pitänyt antaa maahan-käsky. Tiia ootti hetken, että kontakti palas ja käski vasta sitten. Hyvin maahan ja hyvin ylös.

Luoksetulo 8: Kaksi pistettä tais rokottaa loppuhypystä sivulle, nenut yhteen lyö!

Seisominen seuraamisen yhteydessä 9,5: En tiiä, mistä puolikas lähti.

Estehyppy 8,5: Oli ihan karkaamassa esteelle, Tiia toisteli sivu-käskyä ennen liikkeen alkua :P Kurotteli haistamaan estettä hypyn jälkeen ja sivulle istuminen oli hiiiidas (Tiia vähän tuuppasi polvella).

Kokonaisvaikutus 10: Tuomari tykkäsi Sinnan iloisuudesta, sanoi, että näkee, että se tykkää tehä <3 Ei todellakaan mikään itsestään selvyys Sinna+tottis/toko yhtälössä..

ALO2 155 p..

Tuo paikallamakuuhan se on mikä mättää.. Mutta ei ihan huippufiilis ollut tämän tekemisestä muutenkaan, vaikka ihan tyytyväinen saakin olla. Sinna ei padonnut niin kuin viime kokeessa. Tiia tajus jossain vaiheessa koetta, että kehuu väleissä väärin eli liian "hihkuvasti", sellanen kuiskaava ja hengen veto ja oma ryhdin kohennus toimis paremmin siihen patoomiseen, Sinna oottais liikkeen välitkin, että mitä seuraavaks tapahtuu ja ois koko ajan valmiina, ettei tarvii houkutella sitä kontaktia aina ennen kun alottaa seuraavan liikkeen. Kokeen jälkeen pihalla seuruupätkä josta palloriekutus ja autolla makkaraa.

Kehnolaatuinen video, olkaatte hyvä:
12 kommenttia:

 1. Suurenmoiset synttärionnittelut, ja onnittelut myös ALO2:sta! Itse asiassa Ykäkin taisi saada ekasta tai tokasta kokeestaan samat pisteet, kyllä se vähän harmittaa kun jää noin pienestä kiinni. :) mutta siitä se lähtee!

  VastaaPoista
 2. Sinnan tekeminen näyttää kyllä livenä ihan pirun hyvältä ilman noita harmittavia paikkamakuita. Ne kuntoon, niin kyllä alkaa tulla tosi kovia tuloksia.

  Anne ja Romeo

  VastaaPoista
 3. Samaa mieltä Annen kanssa. Hienon näköistä menoa! :) Otin pari kuvaa Sinnastakin kokeesta. Mihin osoitteeseen voisin lähettää ne?

  VastaaPoista
 4. Oi, kiitti! tiia.kyllonen (a) hotmail.com

  VastaaPoista
 5. Mitä sie teet sille jos se treeneissä tekee tollasen lähdön paikkamakuusta? Tai jo kun se nytkyy?

  VastaaPoista
 6. Ei se oo tehnyt.. Reeneissä on lähes aina välipalkka. Ei se oikeestaan ees oo nytkynyt. Ympärilleen se kyllä tähyilee, siihen ei oo puututtu :/

  VastaaPoista
 7. Ite pyrin treeneissä aina siihen, että katse pysyy edessä. Jos alkaa pälyillä, joku paheksuva yskäisy ja kun katsoo taas eteen, kehun. Romeolla ajatus lähtee harhailemaan ja keskittyminen herpaantuu suht helposti jos vilkuilee sivulle.

  VastaaPoista
 8. Ja siis harjoitelessa teen molempia vaihdellen, eli välillä välipalkkaan ja ilman palkkaa kahta-neljää minuuttia.

  VastaaPoista
 9. En oikeen ole varma onko Sinnan ongelma mielentila (stressaa, ei pysty olemaan?) vai enemmänkin vaan kurittomuus, mitä luulet itse?

  Mä tekisin treeneissä sellasta kolmea-neljää minsaa täysin kokeenomaisesti. Ei välipalkkaa, sehän on ihan eri asia kun sitä sitten ei tule. Nytkymiseen puuttuisin jo painokkaasti torumalla ja toistamalla paikka-käskyä, ja rauhalliset kehut kun makaa nätisti. En palkkaisi lelulla enkä välttis edes namillakaan, vaan ainoa palkka olisi vapautus, lupa nousta, ohjaajan hyväksyntä. Tekisin tota paljon eri tilanteissa, haluisin niitä nimenomaan arkisen tylsän jutun koiralle, se nyt vain on tehtävä koska niin käsketään.

  Jos se ehtii nousta, mä veisin sen joko ihan rauhassa mitään sanomatta pannasta takaisin ja aika alkaisi siitä alusta, tai sitten karjaisisin kunnon eit ja niskaperseotteella takaisin. Vaikea sanoa koska en tunne koiraa :) Helpostihan sitä mennään ojasta allikkoon, jos koira on vaan liian vilkas eikä pysty hallitsemaan hermojaan, niin ei suuttuminen sitä sille opeta.

  Oletko kokeillut sellaista, että jätät lelun/ruokaa koiran eteen ja se saa katsoa sitä? Se auttaa usein keskittymään, ja palkka on kohtuullisen helppoa siirtää pikku hiljaa kauemmas ja lopulta ohjaajan taskuun tai ulos kehästä. Vilkkaat koirat hyötyy siitä kun ne voi tuijottaa jotakin ja keskittyä siihen.

  VastaaPoista
 10. Kiitti kommenteista! Palkka on ollut takana tai sitten taskussa. Mutta kun se nimenomaan karkaa eteenpäin niin kannattaako palkan olla edessä?

  VastaaPoista
 11. Siinä melkeen koiran etujalkojen välissä. Jos se osaa luopumisen niin en näkisi ongelmaa vaikka se karkaa eteenpäin.

  VastaaPoista
 12. Tosi hyvän näköistä menoa Arto ja Tiia! Hyvää työtä olette tehneet! Nyt sit vaan tuo Sinnan kurittomuus paikallamakuussa hanskaan. Niska-perse otteella takas ja heti ja välipalkat pois, se on jo sen ikäinen ja osaaminen jo sen luokkaa että kyllä se tietää mistä on kyse. Ei vaan malta, ainakin tältä vaikuttais. Kasvattaja kiittää ja kumartaa. Hyvät lonkka-ja kyynärtulokset, hienoa!

  VastaaPoista