sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Varikkoa ja tottista

Mitäs on tapahtunut. Tottiksessa maneesilla on käyty ainakin pari kertaa ja varikolla hakuilemassa.

Tottiksessa paikkamakuu niin, että reenikaverit huuteli jessiä ja heilutteli patukkaa häiriöksi. Lisäksi lentokone lensi maneesin yli (lähellä on lentokenttä) ja Sinna meni aika surkean näköiseksi, mutta pysyi. Lentiksen jälkeen aika pian palkkaus maahan ja vapautus. Muutoin tottiksissa tehty seuraamista, häiriötä kontaktiin/seuraamiseen, jäävät, luoksetuloa... Hyvin on mennyt. Viettiä riittää. Seuraamisessa edistää, lentävä pallopalkka taakse nyt jonkin aikaa.

Varikolla Arto on ottanut ilmaisureeniä pelkkää loppuosaa. Eli kun ongelma on että Sinna ottaa varaslähdön näytölle, niin siihen on otettu rauhoittumista ennen näytölle lähetystä (malttaa rauhoittua, kun laittaa liinaa jne).

Tänään varikolla pari suorapalkaista etsintää. Isohkolla alueella. Ekasta maalimiehestä sai hajun vasta aika läheltä, mutta hyvin reagoi hajuun ja työskenteli itsenäisesti ja irtosi hyvin. Tokan hajun sai jo kauempaa ja jälleen eteni hyvin ja leikki moken kanssa. Perään parkkiksella pari rullareeniä, hela kuvio. Revitti jokaisen lähdön sekä "etsimään" (ukot näkyvillä) että näytöille. Eli vauhtia piisasi. Molemmilla kerroilla puotti rullan jalkoihin, hohhoijaa, mutta muutoin tosi hyvä.

Eilen käytiin jäällä hiihtää Sinna mukana. Kun oltiin tulossa takas kodalle, näkyi rannan tuntumassa jäällä joku terrieri, joka meinasi lähestyä Sinna ja ei sitten kuitenkaan. Kun mentiin lähemmäs Sinna sitten teki ratkaisun ja meni tutustumaan, mutta toisellepa tulikin pupu pöksyyn ja se lähti häntä koipien välissä pinkomaan rantaan. Sinna perässään. Jossain vaiheessa terrieri pysähtyi ja Sinna-koiranlukutaitoinen jätti kivasti välimatkaa, eikä mennyt ahistelemaan.

Kun tultiin jäältä kotia, Sinna tarjosi Artolle hienoa haukkua, kun Arto irroitteli vesikupin kantta. Joko se luuli, että kupissa oli parempiakin herkkuja kuin vesi tai sitten se vaati että vettä pitäisi heittää :) Mutta tää oli eka kerta kun varsinaisesti tarjoamalla tarjosi haukkua.

p.s. Viime sunnuntaina oltiin järkkäämässä pelastuskoirien temppukertaa. Meiän rastilla oli neljä laatikkoa, joista yksi oli tyhjä, yhdessä ruokaa, yhdessä ihmisen hajuinen paita ja yhdessä koiran hajuinen koiran takki. Rastille tulijoiden tehtävänä oli haistattaa koirallaan laatikoita ja katsoa reaktiot ja reaktioiden perusteella arvata mitä laatikoissa voisi olla. Ruoka oli lähes kaikille helppo arvata. Muut oli vaikeempia, vaan yksi koiran ohjaaja arvasi toisen koiran hajun. Lisäksi rastilla oli ensiapu (jos aikaa jäi): tajuttoman ensiapu, kun ryhmällä oli koirat mukana (joutui somplimaan, miten toimitaan, kuka laittaa koirat kii, kuka pääsee heti auttamaan jne).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti