sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Touhuviikko ja tokokoe

Tällä viikolla on ollut touhua ja tohinaa ja se huipentui tämän päivän toko avo-luokan kokeeseen ;)

Tiistaina jälellä. Vieraan tekemä jälki, muistaakseen puoli kilsaa. Välillä jälesti kivasti, välillä ok. Esineillä jäi seisoksimaan, kehuista maahan.

Keskiviikkona viestissä. Hyvin juoksi! Pari taivalta myös ekana koirana.

Torstaina tottiksessa, tosi hyvä draivi!

Perjantaina "juhlittiin" Arton synttäreitä päivän myöhässä. Tiia ja Inna kävi tekee yllärijälen, jonka esineinä oli "lahjoja" Artolle (karkkia, olut, kotihierontalahjakortti...). Onneksi Sinna selvitti Arton kanssa jälen ja lahjat löytyi ;) <3

Muistaakseen perjantai-iltana myös kotitottista, josta videomatskua.. Kaukot meni vähän miten meni, muuten kivaa:

http://www.youtube.com/watch?v=JA0n00BwJ00&feature=youtu.be


Lauantaina meillä oli koiria enempi ja vähempi, kun Siina ja Noora tuli treenikavereiksi. Pennuille peltojälet ja tottiksia tehtiin myös pihalla.

Tänään sitten tokokokeessa uudessa paikassa Uimaharjun urheilukentällä. Eka kerta AVO-luokassa. Tuomari Erkki Shemeikka. Luokassa 9 koiraa.


(p.s. Blogger ei oikein pelittänyt videon lisäämisen kans, joten tuossa vaan linkki.

Paikkamakuussa Sinna oli ekassa porukassa reunimmainen koira. Ihan ok meni maahan, ei kylläkään mikään salamannopee. Vähän oli tiiraillut tuulessa lepattavia kehänauhoja, mutta muuten oli hyvin, vaikka viereinen koira seisoi suurimman osan ajasta. Perusasentoon nousu oli tosi vino, mistä tuomarikin huomautti, muttei rokottanut pisteitä. Paikkis ei tullut kameralle, koska kännyn muisti on niin pieni, ettei ois mahtunut sitten koko muu suoritus.

Seuraaminen oli kivaa. Vietti ei ollut ylimmillään, mutta ihan ok työmoodi päällä. Tuomari tykkäsi kympin verran :)

Luoksetulon istumaan jätössä Sinnan jalka oli Tiian jalan päällä, niin vähän jänskätti lähteä siitä kävelemään, ettei Sinna siirry paikaltaan. Kun ei ihan täysin ole tullut avo-luokkaan tutustuttua, niin ei Tiia tajunnut heti, että pysäytyskäsky pitää sanoa omatoimisesti.. Vasta kun liikkurin käskyä ei kuulunut, niin Tiia antoi käskyn aika viime tinkaan :) Oli sen verran lähellä, että ei enää nostanut laukalle kun tuli luokse loppumatkan, mistä tuomari huomautti, muttei rokottanut pisteitä. Näki, ettei ollut ihan täydessä vietissään siitäkin, ettei hypännyt yhtään sivulle siirtymistä, vaan siirtyi nätisti!

Nouto... Oivoivoi.. Kyllä harmitti autossa, kun tajusi, että kapula jäi eilisen reenin jäliltä takapihalle! Vieraalla kapulalla ei olla tehty ties millon viimeksi.. Hyvinhän se Sinna lähti vieraalle kapulalle, mutta jäi nuuskimaan sitä ja pudotti kerran tai pari (videolla ei näy kapulan nosto, kun Arto ei huomannut siirtää kameraa). Palautusasentokin oli tosi vino. Vitonen napsahti. Mitä tästä opimme: reenaa vieraalla kapulalla ja muista oma kapula kokeeseen mukaan.

Kaukoissa Sinna tiiraili sivulle ja taakseen, joten Tiia ootti sekunnin joissain väleissä ennen kuin antoi käskyn, kun näytti ettei ole kuulolla.. Tuomari ei ilmeisesti häiriintynyt moisesta, kun antoi täydet.

Estehypyssähän meillä on ongelma, että Sinna menee aina vasempaan reunaan. Ei olla siihen puututtu, koska se ei kuitenkaan ainakaan tähän asti ole koskaan kiertänyt, vaan on hakeutunut esteelle ihan oudostakin kulmasta. Tuomari ei kuitenkaan tykännyt, joten 8,5.

Kokonaisvaikutus 9, kuulemma iloista menoa, jota on kiva katsella.

Ja koko rivistö:
Paikkamakuu 10
Seuraaminen 10
Liikkeestä maahanmeno 10
Luoksetulo 10
Liikkeestä seisominen 10
Noutaminen 5
Kauko-ohjaus 10
Estehyppy 8,5
Kokonaisvaikutus 9
I-tulos 186 p, kunniapalkinto, sijoitus 2/9 (ykköseksi tulleella bortsulla oli puoli pistettä enemmän :D!)

Voittajakolmikko: bortsu (voittaja keskellä), Sinna (oikealla) ja tervu (kolmas vasemmalla)


Tästä kohti seuraavan avo-luokan kokeita! Treenisuunnitelmasta sen verran, että jäävistä palkkausta väliin kuurina taas nopeasti, luoksetuloja vauhtiluoksetuloina ilman pysäytystä, noutoa vieraalla kapulalla, kauko-ohjauksiin jos jostain sais skarppiutta ilman, että ne menee levottomiksi ja estehyppyyn suoruutta (jotenkin?).

Tänään vielä viikon lopuksi lenkki Enska-koirakaverin kanssa :)

1 kommentti: