tiistai 13. elokuuta 2013

Kääpiöluppa(risteytys?) Ruu (tuli taloon kesä 2008) - 1.8.2013 <3 ;'(

Ruu otettiin löytöeläinkodista kesällä 08. Se oli löytynyt Joensuun leikkipuistosta. Lehti-ilmoituksella se etsi eläkekotia. Eläinsuojeluyhdistys luovutti sen poikkeuksellisesti ilman maksua, koska he epäilivät, ettei sillä ehkä olisi enää hirveästi päiviä jäljellä. Kun Ruun turkki lopulta saatiin kuntoon, se kuitenkin näytti paljon nuoremmalta pupsalta :) ja se viettikin meillä viisi elämäntäyteistä vuotta <3

Kaksi viikkoa sitten keskiviikkoiltana Ruu näytti kuitenkin väsyneeltä eikä maailman ahnein pupu suostunut syömään iltapalaansa (päivällä oli ollut normaali oma itsensä). Siitä heräsi huoli ja ilta vietettiin pupusta silitellen. Klo 12 yöllä mentiin  nukkumaan. Oltaisiin laitettu Ruu häkkiinsä yöksi, muttei se halunnut, vaan hyppäsi heti pois sieltä takaisin matolleen. Annettiin sen jäädä siihen. Klo 02 Arto heräsi, kun Ruu hyppeli lattialle (se ei ikinä hyppinyt lattialla) ja mentiin katsomaan ja löydettiin Ruu sohvatuolin alta. Nostettiin Ruu takaisin matolleen lepäämään ja siinä meidän silitellessä Ruu nukahti <3 Oli onni, että saatiin viettää viime hetket Ruun kanssa.

Ruu tuli taloon viikko-pari ennen kuin Tiia ja Arto "tapasivat". Ruu on siis ollut mukana kaikissa näinä viitenä vuotena tapahtuneissa tapahtumissa, esim. mukana samassa huoneessa kun Inna kastettiin meidän olkkarissa. Ruu tykkäsi kaikista ihmisistä, tutuista ja vieraista ja kaikista eläimistä. Ei mennyt kauaa kun tuttu tai vieras ihminen tai Reme-kisu istahti Ruun sohvalle, niin Ruu hyppäsi syliin kerjäämään rapsuja tai herkkuja :)

Ruu haudattiin takapihalle kuusen juurelle (Ruu tykkäsi piileskellä sekä meidän pihan kuusen alla että Liperissä asuttaessa rannan kuusen alla :) ). Innan kastevesi on tähän asti ollut pullossa odottamassa jotakin tärkeää käyttöä, ja nyt se sitten kaadettiin Ruun hautakiven päälle. Myös Inna oli hyvästelemässä Ruun: "Pupu. Aa aa (=nukkuu). Peitto. Heihei." (Ruu haudattiin oman rakkaan peittonsa kanssa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti