perjantai 28. syyskuuta 2012

Tottelee, ei tottele, tottelee...

Eilen tottiksessa. Arto sai tiukkaa palautetta ;D No ei vaan, hyviä neuvoja saatiin, joilla kuulemma Sinnalle vois saaha oikein näyttävän tottiksen. Enempi laumavietin hyödyntämistä, ilosemmat kunnon kehut. Aina ei tartte saaha palkkaa, vaan vapautus kehuilla ja riekunnalla (rupee tekee hommia ohjaajalle, eikä palkalle). Jos kontakti katkee, käännös oikealle, voi vaikka juosta, että koira joutuu kunnolla hakee paikkansa uudelleen. Ei heti palkkausta, kun on hyvä, vaan kehuja. Ei niin nopeeta kävelyä ("apua, kun sen vietti tippuu, pakko tehä tää juttu juosten ympäri kenttää!"). Juu, tuttuakin juttua, mutta hyvä "interventio" tuli tähän väliin.

Eilen iltaruualla sisällä pikkupuuhastelua, eli lähinnä kontaktin pitoa, kun Arto ja Inna teki häiriötä. Innan rätin heiluttelu oli niin paha häiriö, että pikkukoiralla rupes ihan leuat loksaamaan, kun ois niin tehny mieli iskee hampaat rättiin. Korvan hipsaisu, jos kontakti katkes. Myös kontaktin säilytystä liikkeelle lähdössä. + muutama eteentulo lyhyeltä matkalta.

Tänään aamulla pellolla, joka olikin huono valinta. Vissiin oli yöllä satanut ja se oli aika yökköö. Sinnasta varsinkin. No, kun kerta siinä alotettiin, niin muutamat perusasennot, kontaktin pidot siinä ja kun onnistui (videolla), niin siirryttiin k(u)ivemmalle tielle, missä myös kontaktia, kontaktin säilytystä liikkeelle lähössä ja seuraamista + käännös oikeelle, kun kontakti katkee. Palkkaus namilla + muutamat kerrat pelkillä kehuilla. Hipsu korvaan, jos ei tapittanut. Lopuksi pallopalkka, kun hyvin piti perusasennossa kontaktin, vaikka puhelin rupes taskussa soimaan :) Tää loppu ei päässyt kameralle, kun en jaksanut säätää kameraa kuvaamaan tielle päin (seurautin kyllä myös pellolla vielä, mutta sinne en ottanut perusasentoa, kun se istuminen liejussa oli nähtävästi hirrrveetä.)

Päivällä seisomista (palkkaus tulee aina huonosti, että Sinna kerkee ottaa askeleen palkkaa vastaan) ja hyppyä, ekaa kertaa myös toko alo-tyylillä. Videolta jäi loppu pois, siellä oli muistaakseen ainakin pari hyvää hyppyä vielä pallopalkalla, seisomisen ja siitä perusasennon kera. Jotenkin oisin kuvitellut, että hyppely ois ollut Sinnasta kivempaakin, kuin mitä se näytti olevan? Mutta ehken se on vaan vähän epävarma että mitääh?

Videon alussa jotain alkuviikon härpäkettä sisällä reenatessa. Liikkeestä seisomista ja (kehnoja) käännöksiä.

   

2 kommenttia:

  1. http://i160.photobucket.com/albums/t200/_heppa_likka_/001-44.jpg

    http://i160.photobucket.com/albums/t200/_heppa_likka_/002-40.jpg

    :) Tältä päivää.

    VastaaPoista